Idén a TVShoeShine új vizek felé evez, ahogy erről már olvashattatok korábbi cikkünkben, mely az Anziksz című sorozatunkat hivatott bemutatni nektek. Már ott is említettük, hogy nem egy hanem rögvest két új portré sorozattal szeretnénk az idegeitekre menni, így most néhány gondolat erejéig Leszák András és Jakab Rita mesél nektek a témáról.

“Ritával mindketten valami nagyon hasonlón kezdtünk el gondolkodni tavaly év végén, egymástól függetlenül. Meglepetés volt számunkra, hogy szinte teljesen azonos ötletünk támadt, a másik tudta nélkül, és meg is örültünk neki, mert úgy éreztük, ez nem lehet véletlen. Arra gondoltunk, hogy jó lenne a fiatalok elé olyan példaképeket állítani, akik úton vannak, mégpedig jó úton. (Így értelmezhető a "Félúton" címválasztás)

A szentek rendkívül fontosak, koruk fantasztikus példaképei voltak, és még ma is rengeteg üzenete van az életüknek számunkra. A XXI. század fiataljának azonban néha nehéz egy többszáz évvel ezelőtti életutat példaképnek tekinteni. Ezért szeretnénk olyan embereket bemutatni, akik a mai korunkban “sikeresek” a karrierjükben vagy a hivatásukban, s e mögött Istennel való szoros kapcsolatuk áll.
Félreértés ne essék, nem mai szenteket mutatunk be, nem is hibátlan, tökéletes embereket, hanem olyanokat, akiket ez az erős Istennel való kapcsolat ösztönöz, motivál az életük útján. Arra szeretnénk rámutatni, hogy a siker relatív, és talán nem csak úgy értelmezhető, ahogyan a média beállítja nekünk. Bízunk abban, hogy sikerül hitelesen bemutatni azokat az értékeket, amiket az általunk megtalált személyiségek tudnak például állítani elénk.“

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú