...persze itt nem arra kell gondolni, hogy a túlburjánzott gyomokat irtottuk ki nagy lelkesedéssel, hanem végre megrendezésre került az első interregionális Galgás-Zagyvás Ifjúsági találkozó. Bár a helyszínt zagyvás „territóriumon” találjuk, szép számmal gyűltünk össze mindkét régióból és miután a segítőkész helybeliek többszöri útbaigazítására hagyatkozva megérkeztünk az iskolába, elkezdődhetett a nap.

Laci atya sokunk számára ismerős, apró betűs, de annál fontosabb és értékesebb gondolatait ketten tolmácsolták az előadók, egy-egy régiót képviselve. Az előadás középpontjában a Szentírás és az ahhoz kapcsolódó igeélés állt.

Én ugyan a magam részéről jó ideig az igeélést gyakoroltam beszélgetés helyett, amennyiben alapul veszem az „Engedjétek hozzám a kisdedeket!” idézetet. Persze ha az ember éppen lovacska, vagy karikán bújik át, esetleg egy bóját egyensúlyoz a fején, a találkozó legfiatalabb tagja kérésére, ez nem jelenti azt, hogy nem tud a többiek beszélgetésére odafigyelni. A program ebéddel folytatódott, ahol sokan megosztották hozott javaikat a többiekkel. Íme az igeélés újabb észrevétlen példája: „Mert amikor éhes voltam, enni adtatok nekem.” Hiszen tudjuk: „Aki csak egynek is inni vagy enni ad az Én nevemben, Velem teszi azt meg.”

A szendvicsek mellett, jutott idő beszélgetésre, focizásra, métázásra. A nap következő pontja eltért a találkozókon megszokott sémától. Rendhagyó módon kirándulni indultunk. Bár az időjárás jobban emlékeztetett egy átlagos angol délutánra, mint egy magyar tavaszi napra, a borongós, esős idő és a cipők a sár miatt holdjáróvá vastagodó talpa sem riasztott el minket, hogy végigjárjuk a kirándulás állomásait. Az út során megtanultuk, hogy a leghosszabb zsoltár bizony a 119-ik, egy rövid szerepjátékkal kreativitásunkat is megcsillogtathattuk, alkalmunk volt elmélyedésre is, és végül egy rövid csapatépítő játékot is játszottunk.

Amellett, hogy iGAZán jól éreztük magunkat, rengetek közös élménnyel GAZdagodtunk, köszönet illeti háziGAZdáinkat, Zagyvás testvéreinket is, hogy befogadtak minket. Reméljük ez a találkozó még csak a kezdete volt a későbbi közös GAZolásainknak!
A találkozón készült fotókat itt találod!

Varga Ilus

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú