Fülünkbe jutott, hogy egyházmegyés ifi-oldalunk átépítés alatt áll. Cseri Sárit, az egyházmegye ifi-irodájának vezetőjét kérdeztük arról, hogy milyen lesz az új mente.hu:

A mente.hu azért jött létre, hogy legyen az egyházmegyei ifimunkáról egy tágabb képet adó fórum. Ide igyekszünk összegyűjteni hasznos infókat, videókat, az ifiéletet megörökítő cikkeket, képeket, előadásokat, olvasnivalókat, nemcsak a régiós munkáról, hanem pl. a Szentjánosbogár közösségről, a cserkészetről és néha más egyházmegyékből is. Igyekszünk különféle lelkigyakorlatokkal is megkínálni a fiatalokat.

Fontosnak tartjuk lelki írások rendszeres megjelentetését is, hiszen táplálkoznia mindenkinek kell… Illetve segítséget szeretnénk adni a fiatalokkal való foglalkozáshoz is. Akár játékötletek, akár dalok, akár módszertani segédanyagok vagy videók közzétételével is.
Mentés fiatalok és régebb óta fiatalok a fő látogatóink, ám vannak más egyházmegyések is. A minap pl. Battonyáról is ránk néztek. Innen is üdvözlet a kedves látogatónak!
Többen dolgozunk a honlapon, együtt döntöttünk az újítás mellett. Főleg azért, mert egyre több területen foglalkozunk a fiatalokkal, és az ezekkel kapcsolatos új tartalmakat is meg szeretnénk jelentetni, a mostani rendszeren ez túlnő.

A másik ok, hogy még átláthatóbbá kell varázsolni, hogy könnyebben tudják használni akár a fiatalok, akár az atyák, akár a kisebb testvérek (régiós segítők), akár a szülők, nagyik... Természetesen a növekvő látogatottsági adatok miatt is szeretnénk újabb témákat, rovatokat elindítani, amik jobban megmozgatják a fiatalok fantáziáját, lehetőséget szeretnénk teremteni a velük való interaktív kommunikációra is.

Előreláthatóan a nyári táborok után, ősszel készül el az új honlap. Alapvetően megmaradnak a régi tartalmak, a felépítés és az arculat lesz kicsit más, meg persze érkezik még több tartalom. Szeretnénk majd megjelentetni egyházmegyei ifivezetőképzőnk, a Kovászoló segédanyagait, mely elsősorban az ifjakkal foglalkozók számára adhat segítséget, de tervezzük például egy „papi chat” elindítását is. A tervek szerint lesz egy állandó időpont, amikor egy atyával cseveghet bárki. Az is felmerült, hogy aktuálpolitikai eseményekről is jelentessünk meg anyagokat akár a fiatalok szemével, akár egy atya magyarázatával, mely keresztény szemszögből világítja meg a nagyobb horderejű történéseket.

Tervezzük egy adatbázis létrehozását is. Szeretnénk összegyűjteni fiataloknak szóló lelkigyakorlatokat, könyveket, filmajánlókat, lelkigyakorlatos házak elérhetőségeit, meghívható előadókat pl. táborokba/találkozókra, népművészeket… stb. Ezzel is próbálunk segítséget adni segítőinknek. Ezek mellett persze még sok más ötlet is van a tarsolyban. Én a helyetekben figyelném, mikor jelenik meg a papi chat, mikor kerülnek fel a legújabb fényképek, a Kovászoló anyagai. Az adatbázis is nagyon szuper és hasznos lesz szerintem. Annyi biztos, hogy még sok-sok érdekességet tervezünk.

És itt hadd ragadjam meg a lehetőséget, hogy kedves Olvasóitokhoz szóljak: Várjuk a ti ötleteiteket is az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36304739597-es telefonszámon, hiszen akkor tudunk igazi, fiatalos, minél több igényt kielégítő honlapot készíteni, ha megtudjuk, mire vagytok kíváncsiak, mivel foglalkoznátok szívesen. Írjátok meg a honlappal kapcsolatos konkrét vagy kevésbé konkrét javaslataitokat, észrevételeiteket (pozitívat, negatívat egyaránt), hogy azok alapján is építkezhessünk! Ha szívesen kipróbálnátok magatokat honlapszerkesztésben, az újságírás területén, akkor is bátran nyúljatok a telefonok után, keressetek minket!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú