alt"Izgalmat, élményeket, életem nyarát és egy álom megvalósulását vártam, mit sem gondolva arról, hogy ezek mellett megkapom a legnagyobb ajándékot: személyes kapcsolatot Istennel. Történt mindez 2012 nyarán, mikor a Camp Leaders program keretein belül kikerülhettem egy amerikai keresztény táborba. Ekkor hitem még nem állt erős alapokon.

A táborba érkezés utáni első héten már tudtam, hogy ez a nyaram nem csak a munkáról, és az azt követő utazásról fog szólni. Voltak közös dicsőítések, körbeszélgetések, Bibliatanulmányozások, hallgattunk tanításokat. Csodálva figyeltem, ahogy a velem egykorú amerikai fiatalok megélik a hitüket. Én is akartam azt az erőt, azt az örömöt, lelkesedést, fényt, ami bennük volt. Ezért én is kezembe vettem a Bibliát és kiültem a teraszra, a közös helyiségek egyikébe, vagy éppen a tópartra, és amikor csak időm úgy engedte, olvastam.

Tehát így telt el három hónapom. Megismertem egy addig számomra még idegen kultúrát, új barátokra tettem szert, rengeteget nevettem, dolgoztam, Bibliát olvastam és tanulmányoztam egyedül és csoportban is, mindezt Isten dicsőségére.

A Camp Leaders program keretein belül az elvégzett munka után a diáknak van 30 napja arra, hogy utazgathasson, ha szeretne. Én is így tettem, és 3,5 hét alatt – barátokkal és egy autóval – beutaztuk az egész nyugati partot, majd átrepültünk keletre, ahol még szintén eltöltöttünk egy hetet. Jártam sivatagban, Nevadában, másztam hegyet a Yosemite nemzeti parkban, fáztam a Golden Gate híd lábánál, jártam Hollywoodban a csillagokon, New Yorkban nem láttam az épületek tetejét, és mindenben, de mindenben Isten munkáját csodáltam.

Csodaként éltem meg a nyaram minden egyes percét és miután hazatértem, amiket kint megtapasztaltam, mind velem maradtak. Hazaérvén egyből felkerestem a hozzám legközelebbi gyülekezetet, részt vettem az ifjúsági alkalmaikon, eljártam konferenciákra, és Bibliakörökhöz is csatlakoztam.

Idén szeptembertől a Camp Leaders National Team tagjaként a keresztény táborokat képviselem, ami nagyon nagy öröm számomra, hiszen segíthetem a hozzám hasonló fiatalokat abban, hogy fejlődhessen angol nyelvtudásuk, önállóságot tanuljanak, megismerjenek egy idegen kultúrát, önismeretre tegyenek szert, valóra váljon egy álmuk, megkapják életük legjobb nyarát és ezek még mind csak ráadások amellett, hogy személyes kapcsolatot alakíthatnak ki, mélyíthetnek el az élő Istennel.

Ha többet szeretnél tudni programunkról, látogass el weboldalunkra: Camp Leaders program"

Hekler Zsuzsanna

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú