Szeretnék mutatni egy történetet Radnóti Zoltán rabbi netes naplójából:

"...Napjainkban sok gyermekműsor beszél nagy hősökről, akik megmentik a világot (Batman, Superman, Rambo, stb). Emlékszem, egyszer egy Superman filmben megvádoltak egy fickót, egy olyan gyilkossággal, amit nem ő követett el, és halálra is ítélték (jajjj…). Superman persze kikérdezte az embert, aki ragaszkodott ártatlanságához.
Miközben beszélgettek Superman végig a sajátjaként érezte a pasas pulzusát, és “szuper-érzékenységével” (ami egy hazugságvizsgálóhoz hasonlóan működött), látta, hogy az ember nyugodt volt, azaz SM tudta, hogy az emberünk igazat mond.

Természetesen a mesében mindig az igaz győz, ezért úgy döntött, hogy megmenti őt. Elrepült a kormányzóhoz, hogy haladékot kérjen. Meg is kapta, ám mire visszaért vele, a fickót már beszíjazták a villamosszékbe. Természetesen Superman-nek sikerül áttörni az ajtón és megmenteni őt, éppen amikor az igazgató meghúzná a kart, hogy az ítéletet végrehajtsa…

Ennyi a történet….
DE!!! Van egy teljesen banális kérdésem… Valaki megpróbálná magát odaképzelni?
Mit érezhet az az ember, aki arra számít, hogy mindjárt meg fog halni, de hirtelen kapott egy új életet…  Inkább ne is menjünk bele, mert sose tudnánk ezt elképzelni, és adja a Fennvaló, hogy se mi, se a szeretteink ne legyenek ilyen helyzetbe…
Ám egy dolog biztos… Ha az a kormányzó, aki haladékot adott az elítéltnek, azt kérné tőle, hogy attól a naptól kezdve minden reggel 7:30-kor jelenjen meg az irodájában, akkor ez a pasi biztosan minden nap pontosan fél nyolckor ott lenne az előszobában…
Persze… Hiszen ez az ember a kormányzónak köszönhette az életét. Nincs olyan a világon, amit ő ezért meg ne tenne neki…"
(Eddig az idézet)

S miért hoztam most neked egy ilyen történetet? Mert ezzel a sztorival szeretném felhívni a figyelmedet arra a Valakire, aki életet adott neked, s egyben feltenni a kérdést: Te vajon mennyi időt szentelsz egy napodból erre a Valakire?

Az igen csak pezsgő hétköznapokban nagyon nehéz elcsendesedni, ezt én is tudom. Nekem is nehéz sokszor rávenni magam az imára. De azt is tudom, hogy képes vagyok ezen változtatni! S talán együtt még könnyebben megy. Így most szeretnélek meghívni téged is a shoeshine.hu Let's Pray! mozgalmába!

Mi ez? Semmi extra: szánjunk időt Istenre, együtt egyre többet, egyre többen! A lényeg, hogy ha te is szeretnél velünk együt több időt eltölteni, nap mint nap imával, csendben, Istennel, most itt az idő!

Ha benne vagy, nem kell mást tenned, mint elhatározni most és ott, ahol vagy, hogy minden nap velünk kezded a napodat! Minden nap reggelén rászánsz 15 percet arra, hogy a shoeshine.hu közösségével együtt imádkozol és csendesedsz el ott, ahol ér a reggel. Ahol vagy éppen. Ha pedig nem tudod hol is kezdd, nincs elmélkedni valód: ajánlom figyelmedbe a shoeshine.hu Csendes Sarok modulját. Így nem csak együtt, hanem egy téma mentén tudjuk kezdeni a napot, Istennel, közösen.

S végül, ha bejön a fenti ötlet, oszd meg ezt a cikket, ezzel is kifejezve, hogy te is több időt vágysz együtt tölteni imában, velünk együtt!

Bazsik Ádám

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú