Jóságos és szelíd arc, kék szemek. Ő Terence Hill, akit jól ismerünk a Bud Spencerrel készült közös filmekből, illetve a Don Matteo sorozat biciklis és életvidám papjaként is.

Mindezek mellett két gyermek édesapja, hívő, nem utolsó sorban pedig korát meghazudtoló módon aktív színész. Jelenleg éppen legújabb filmjére készül, amelyben főszereplőt fog majd alakítani, sőt a forgatókönyvet is ő maga írta, a Carlo Caretto Levelek a sivatagból című könyvének alapján. (Carlo Caretto atya Boldog Charles de Foucauld követője volt és tíz évet töltött a sivatagban)

Tehát színészként újra papi szerepbe bújik és tudva róla, hogy hívő ember, méltán felmerül a kérdés, vajon voltak valaha papi ambíciói? Hodász András atyának sikerült elcsípnie pár szóra Róma egyik kávézójában és többek közt erre is választ kapott: “Nem, azt hiszem soha nem jutott eszembe.” Úgy tűnik, „csak” a Gondviselés ajándékaként kaphatott kis ízelítőt a papi hivatásból, de András atya a közös beszélgetésük során úgy vette észre, Caretto személyisége sokat jelent számára. (Lehet ez az oka a folyton mosolygó arcának? )

Az is kiderült, hogy Terence Hill egyébként korábban már járt Magyarországon, szépnek találta fővárosunkat, ahogyan a magyar nőket is, de még Puskás Ferenc nevét is nagyon jól ismeri. Mi pedig ezeknek nagyon örülünk – kis büszkeséggel kihúzva magunkat meg is értjük – és szeretettel várjuk vissza!

Forrás: 777 blog

 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú