Eddig több mint háromezer önkéntes jelentkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) május 18-19-i Szeretethíd nevű akciójára. Az első nap Budapesten, míg másnap Debrecenben osztanak szét süteményeket a rászorulók közt és rendeznek különféle programokat.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a rendezvény keddi debreceni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „sokan ékeket vernek, sokan pedig hidakat építenek szerte a Kárpát-medencében. A református örökséghez viszont az illik, hogy az embereket egymáshoz való közeledés fontosságára ébresszék rá.”

A tiszántúli püspök megjegyezte, hogy 2009. május 22. - a Kárpát-medencei reformátusság egységének alkotmányba ültetése - óta programjaikat is a közös segítségnyújtás, az összefogás köré építették. Ennek köszönhető, hogy idén negyedik alkalommal megrendezendő Szeretethídra több ezres nagyságrendben jelentkeznek.

Papp László, Debrecen alpolgármestere szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor a potenciális támogatók szűkülő anyagi forrásaiból a rászorulók kevésbé részesülnek, az önkéntes munka és az emberi összefogás segíthet a nehéz helyzetben lévőkön. Ebben az egyházaknak mindig is fontos szerepük volt - emelte ki. A politikus egyben bejelentette: a jövő évi Szeretethíd programjainak kiemelt támogatója lesz a debreceni önkormányzat.

Balogh Barnabás, az MRSZ lelkész-igazgatója a programokról szólva ismertette: a süteménykészítő akció volt tavaly az egyik legsikeresebb kezdeményezésük, így idén is több mint tízezer szelet édességet szeretnének kiosztani. A Nagytemplom mögötti Emlékkertben gyerekprogramok várják majd a legkisebbeket, lesz játszóház, színielőadás és zenei bemutató is. Idén először a debreceni menekülttáborban élő gyerekek is részt vehetnek néhány programon - fűzte hozzá Balogh Barnabás.


MTI/Magyar Kurír

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú