Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? A december beköszöntével Budapestet ellepik az ünnepi hangulatú díszítések, díszkivilágítások és természetesen a karácsonyi plakátok is. Ezek közül különösen egyre lettünk figyelmesek, ami egy bizonyos „Cipősdoboz akció”-ra hív minket. Ez hirdetés kivételesen nem a plázák karácsonyi marketingdömpingjének a része, hanem a baptista szeretetszolgálat jótékonysági felhívása.

A „Cipősdoboz akció”, más néven a „Tízezer gyermek karácsonya” egy nemzetközi mozgalom ötlete alapján született, hogy 2004 óta minden évben rászoruló gyermekek ezreinek karácsonyát tegyék boldogabbá, méghozzá egy össztársadalmi felelősségvállalást ösztönző program keretén belül. Az elmúlt években a program hatalmas sikereket ért el: művészek és közéleti személyiségek küldték el adományaikat, politikusaink nézeteltéréseiket félretéve csatlakoztak a kezdeményezéshez.
És mi köze ennek az egésznek a cipősdobozhoz? Avagy mit kell tenned, hogy Te is tagja legyél a népes adományozók körének?

Először is látogass el az akció hivatalos honlapjára: http://ciposdoboz.hu. Itt minden fontos információt megtalálsz! Többek között megtudhatod, hogy kezdetnek elég egy cipősdoboz. Ezt már csak be kell csomagolnod egy szép csomagolópapírba és meg kell töltened apró ajándékokkal, és egy csomó szeretettel. Ezzel az ajándékozás rád eső felének oroszlánrészét el is végezted. Ezután már csak el kell juttatnod a baptista szeretetszolgálatnak, akik az ajándékokat kiosztják a gyerekek között.
Ha egy kicsit szeretnél hasonlítani Bill Clintonra, de túl nagy feladatnak ítéled az Amerikai Egyesült Államok kormányzását, ajándékozz te is cipősdobozt – ahogy Bill Clinton és felesége, Hilary Clinton is futárral küldték el Magyarországra személyes ajándékaikat.
Tégy egy kísérletet: mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? - http://ciposdoboz.hu

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú