alt,,Hogy fényt hozzon mindazoknak, akik sötétségben és halálos homályban ülnek…” – ismételjük a Benedictusban. A fénynek évszázadok óta nagy jelentősége van életünkben. Akár a konkrét fizikai fényre gondolunk, akár arra a fényre, ami rávilágít a hit fontosságára. Az alábbi program keretein belül lehetőségünk lesz a fény erejére és szépségeire rácsodálkozni.

A kereszténységet és az ehhez kapcsolódó liturgiát/szertartásokat hajlamosak vagyunk konzervatív tevékenységekkel párosítani. Íme egy alkalom, ahol a kereszténység alapimáját, modern technikával, vizuálisan és audiovizuálisan egyaránt a magunkénak tudhatjuk. 2014. április 21-én húsvéthétfőn, a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplom szeretettel várja az érdeklődőket egy különleges templomi lézerfény koncertre, 19:30kor.

A Miatyánk a Föld egyik legismertebb imája, amit a világ szinte összes nyelvére lefordítottak. A lézerfényes előadás Jelenések címmel kerül megrendezésre, ami az előbb említett imát dolgozza fel multimédiás eszközök és lézerfények segítségével. Simon András neve talán sokunk számára ismerős, aki a grafikák megalkotásában vállalt szerepet. Az előadás forgatókönyvét Csömör Hermina alkotta, a performanszhoz pedig csatlakozott St.Martin is, aki zenei remekműveivel emeli az előadás fényét.

Az imánk alapérzése a szeretet, ami egyben az egész emberiség lételeme is. Az előadás a szeretet érzését kívánja előhívni, ezért felekezettől függetlenül mindenki értékes perceknek lehet része, ha ellátogat a programra. Amennyiben a helyszín és időpont nem megfelelő, lehetőségünk lesz ellátogatni a Jelenések című előadás pünkösdi bemutatójára is, amit június 8-án láthat a közönség Hercegszántón, Európa legmagasabb Mária szobránál. További információkat a jegyárakról és az eseményről itt találtok.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú