Elgondolkodtál már ennek a mondásnak az értelmén? Hogy a gondolkodásmódunk, gondolatvilágunk mennyiben határozza meg életünket? Vagyis gondolat és életvezetés szorosan összefüggnek. Az életvezetés pedig annyit tesz, mint ráirányítani a figyelmünket valamire, vagy inkább valakire. Mert a mi feladatunk, hogy mindig mindenben Krisztust kövessük, hiszen csak így juthatunk el az üdvösségre. De ehhez először is tisztában kell lennünk önmagunkkal és döntéseinkkel.

Téged is hív Nagymaros 2013. október 5-én a következő ifjúsági találkozóra, ahol megtudhatod, mi köze a Liturgiának a gondolatvilág ápolásához, hogy hogyan küzdheted le a rossz gondolatokat, és hogyan hozhatsz jó döntéseket. Mert az a cél, hogy jó döntéseket hozz! De ez egyáltalán nem egyszerű feladat, mert ezt senki sem taníthatja meg neked. Saját magadnak kell kiművelned. Ebben próbál majd egy kis segítséget nyújtani Papp Miklós görög katolikus lelkész is előadásában.

Addig is gondold át ezeket:

  • Olvasd el a Hegyi Beszédet minden héten egyszer. Nem sietve és átugorva az ismerős részeket, hanem lassan: adj lehetőséget Istennek, hogy meglepjen a sorok olvasása közben.
  • Reflektálj a gondolatvilágodra: általában milyen jó gondolataid vannak, gondolkodásmódodnak mi a pozitív oldala? S melyek a visszatérő, megrögzött rossz gondolataid? Hogyan küzdöttél eddig velük?
  • Melyek voltak eddigi életedben a legnagyobb önálló döntések? Mi segített és gátolt a jó döntés meghozatalában? Hol meddő nagyon az életed? Mit szoktál tanácsolni, hogyan kell döntést hozni?
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú