Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretek az itthoni tevékenykedés közben valami elgondolkodtatót hallgatni. Nemrég elindult egy érdekes podcast, ami érdemes lehet arra, hogy belehallgassatok. Ez nem más, mint a Különvélemény – Somody Imre és Szabados Ádám közös gondolkodása aktualitásokról, hívő szemmel. Már az első témákkal belecsapnak abba a bizonyos modern keresztény lecsóba, hiszen Yuval Noah Harari Sapiens, Homo Deus és 21 lecke a 21. századra c. könyveivel foglalkoznak. Ugye hogy izgalmasan hangzik?

Ha nem ismernéd esetleg az úriembereket, egy kis háttér-információ:

Somody Imre a 90es évek egyik legsikeresebb vállalkozója. Üzleti sikerét elsősorban a Pharmavitnek és a Plusssz pezsgőtablettának köszönheti. Mára már, az üzleti életet hátrahagyva, missziós pályán tevékenykedik. Jelenleg családfő, és a PontJézus szolgálat vezetője.

Szabados Ádám családapa, teológus, lelkipásztor és esszéíró. Írásait többek között a ProPhilosophia, az El Mondo, a Theológiai Szemle, az Evangéliumi Fókusz és a Studia Universitatis Babeș-Bolyai szaklap közölte. A 2007-ben indult Evangéliumi Fórum munkacsoport vezetője, a Divinity blog alapítója és szerzője.

A podcast itt elérhető: Spotify vagy Apple Podcast.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú