Ausztria, Szlovénia, Bosznia és Magyarország szövetségében egy új, nemzetközi projekt készül megvalósulni a tavasz folyamán. A MEKT, mely egy közép-európai ifjúság-pasztorációs együttműködés, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy rövidfilm keretein belül bemutassa az ifjúság és az egyház kapcsolatát az érintett országokban.

Ebből kifolyólag az elmúlt hétvégén a TVSS és a magyarországi MEKT képviselői ellátogattak Szlovéniába, Mariborba, hogy egy nemzetközi egyeztetés keretein belül, együtt ötleteljen arról, hogy hogyan valósuljon meg majd a film: "Egy az Isten, mégis sokféle mód és út van, melyen járunk. Mutassuk meg ezeket a különbségeket, melyek mégis összekötnek bennünket."

Hosszas tárgyalások és szinte már véget nem érő egyeztetések után megszületett a koncepció. Az igazi munka azonban majd csak ezután jön! Megtiszteltetés számunkra, hogy a KIM-mel együttműködésben a TVShoeShine készítheti el a film magyar részét.

Az első bemutató Magyarországon lesz május 21-én, a tavaszi Nagymaroson. A találkozó egyik fakultációján a film megtekintése után közös beszélgetésre lesz majd lehetőség.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú