Nemrég jelent meg Martos Tamás pszichológus könyve, Pillanatfelvételek - Hogyan (ne) veszekedjünk a párunkkal? címmel. A könyv a Képmás magazinban közölt írásainak gyűjteménye, melyet Szűcs Édua illusztrált szellemes karikatúráival. Házaspárok közötti hétköznapi szituációk, párbeszédek sorozatából áll a könyv, amelyeket aztán a szakember kommentál. Egyszerűen csak kommentál, részrehajlás és érzelmek nélkül. Szerintem nagyon hasznos és tanulságos olvasnivaló, nem mellesleg rendkívül szórakoztató is.

Lássuk mit ír róla Schäffer Erzsébet ajánlójában:

Mindennapi konfliktusok pszichológus szemmel, az örömteli és tartós párkapcsolatért. Bármennyire is szeretnénk, nincs recept.
Se a gyereknevelésben, se két felnőtt ember kapcsolatában, se a házasságban nincsenek a konfliktusokra alkalmazható receptek. Martos Tamás pszichológus meg sem kísérli, hogy bármiféle üdvözítő megoldást adjon. Rövid írásai egy-egy jellemző, életszerű pillanatot villantanak fel. Hol a hálószobában, hol munkába menet a kocsiban, hol vacsoránál vagy éppen tévénézés közben folyik a „harc”, férjek, feleségek pengeváltása zajlik, miközben a narrátor, a pszichológus nem tesz mást, kommentálja a történteket. A jelenetek mindannyiunk számára ismerősek. Martos Tamás nem ítélkezik, nem ígéri, hogy nála a bölcsek köve, helyette szembesít. És megértő humorba ágyazott, higgadt értelmezései segítenek, hogy kikecmeregjünk a saját magunk állította csapdákból és ráismerjünk kapcsolatunk finom szövevényében önnönmagunkra.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú